ketvirtadienis, liepos 10, 2014

Vištienos salotos su mėlynėmis

Uogos tiesiai iš miško į virtuvę. O kol jų nestokojame, improvizuojame ir deriname skonius. Įprasta, kad su mėlynėmis gaminami virtiniai ar desertai. Bet ir vištienos patiekalams uogų dresingai ar pačios uogos kaip priedai, puikiai dera.


Visa tai lėkštėje:
Kepta vištienos krutinėlė,
Šviežūs agurkai,
Šviežūs pomidorai,
Ridikėliai,
Šviežūs svogūnų laiškai,
Salotų lapai,
Skiltelė česnako,
Mėlynių uogos,
druska ir pipirkiukai.

Dresingui:
angliškos garstyčios,
medus,
alyvuogių aliejus.

Kaitiname aliejų ir keptuvėje kepame jau anksčiau suprieskoniuotą vištieną. Tuo pačiu, keptuvėje pakepiname pjaustytą česnaką. Neleidžiame jam sudegti ir išimame, dar neiškepus vištienai. Kol vištiena kepa, susmulkiname šviežius agurkus, ridikėlius, svogūnus, pomidorą. Sudedame į lėkštę susmulkintas daržoves. Iškepus vištienai, ją pjaustome ant lentelės ir dedame ant daržovių lėkštėje, dedame keptą česnaką. Vištieną apšlakstome paruoštu dresingu, padruskiname ir papipiriname, priberiame mėlynių. Va ir vasariškas patiekalas :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą