trečiadienis, liepos 02, 2014

Salotos su jūros lydeka


Kai savame darže turime šviežių daržovių, galvoti su kuo gaminti pusryčius retai išeina aplenkiant ir nenuskinant dar rasos pažymėtų žalumynų. Šiam rytui turime rūkytos jūros lydekos. Va prisirinkome žalumos ir imporvizuojame :) O po visko galiu pasakyti kad tai buvo gaivūs, žvalūs ir netikėti deriniai. Bet viskas taip tiko ir patiko... Ir ta duonelė, tai "Biržų duonos" sumuštinių duona su viso grūdo miltais ir moliūgų sėklomis, naujai atrasta mūsų virtuvėje ir tokio tauraus skonio, labai tinkanti...

Viską ką mes turime lėkštėje tai:

Rūkytos jūrų lydekos;
Smulkinti šviežūs svogūnų laiškai;
Kaparėliai;
Ridikėliai;
Rukolos salotos(gražgarstė);
Baby salotos(jos šiemet pas mus tokio dydžio užauga :));
Šviežias pjaustytas agurkas;
Citrinos;
Alyvuogių aliejaus;
Garstyčių;
Druskos ir pipirkiukų;

Viską susmulkinome ir sudėjome atskirais gauburėliais į lėkštę, žuvį pašlakstėme alyvuogių aliejumi, o daržoves padruskinome ir papirinome...
Žvalaus ryto :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą