sekmadienis, liepos 13, 2014

Špinatų tarta


Džiugina mūsų daržas vis nauju derliumi. Va ir vėl subrendę špinatai, tad ir mūsų racione, o šį kartą dar skirta ir šventiniam stalui - Špinatų tarta. Labai lengvai paruošiamas ir be abejo visų smagiai priimamas neįpareigojantis vasariškas patiekalas. Šį kartą panaudojome kaip garnyrą prie sultingai iškeptos sprandinės. Tad prie mėsytės nebereikia nei bulvių nei daržovių.

Šį kartą prireikė 24 cm skersmens tartos formai:
Didelė sauja špinatų,
Dvi skiltelės česnako,
Šviežių svogūnų laiškų,
3 lapeliai bemielės tešlos lapelių,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
150 gr. grietinėlės,
50 gr. fetos sūrio,
30 gr. fermentinio sūrio,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos ir pipiriukų.

Keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus, pakepiname susmulkintą česnaką, kartu pakepiname ir susmulkintus šviežių svogūnų laiškus. Sudedame prie jau kepamų, susmulkintus špinatus, druskos, pipirų ir pakepame apie 1 min., tol kol špinatai sumažės tūriu. Viską išimame ir šiek tiek atvėsiname. Inde išplakame kiaušinius, dedame grietinę ir viską gerai išmaišome. Supilame grietinėlę, dedame paruoštus špinatus ir vėl viska gerai permaišome. Tuomet ant jau  išklotos kepimo formoje tešlos, supilame paruoštą masę. Didesniais grubiais gabalais įdedame fetos sūrio ir visą paviršių pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 30-40 minučių, kol lengvai paruduoja kraštai. Skanaus :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą