sekmadienis, liepos 13, 2014

Sūrio pyragas su mėlynėmis

Taip !!! Taip!!! Taip !!!!!!!!! Šios virtuvės šeimininko gimtadienis... Valiooooooo !!!! 3 metai !!!!!


Tebūnie tai tortas. Tebūnie tai pyragas. Skanus, gardus, saldus gimtadienio akcentas.
Turėjom vat ko, iš ko išėjo toks kūrinys:

500 gr mėlynių,
300 gr. miltų,
350 gr. cukraus,
4 kiaušiniai,
150 gr. sviesto,
300 gr. ricottos sūrio,
200 gr. varškės,
150 gr. 35 proc. riebumo grietinėlės,
vanilinio cukraus.

Į dubenį supilame miltus. Į miltus beriame vanilinio cukraus ir 150 gr. cukraus, įmušame 2 kiaušinius ir išmaišome. Prieš tai jau turime ištirpinę sviestą ir jį šiek tiek atvėsinę. Pilame sviestą į dubenį ir užminkome tešlą, suformuojame rutuliuką ir dedame į šaldytuvą šiek tiek atvėsinti. Tuo tarpu imamės masės pyragui formavimo.
Ištriname ricotos sūrį ir varškę. Įplakame 2 kiaušinius, suberiame 150 gr. cukraus ir viską išmaišome. Atskirame inde jau turime išplakę grietinėlę su cukrumi, tad pilamę į bendrą masę ir vėl permaišome.
Kitame inde suberiame mėlynes, ant jų užbarstome 3 d. šaukštus cukrus ir paviriname ant silpnos ugnies apie 10 min., ir taip pasigaminame mėlynių uogienę.
Iš šaldytuvo išėmę tešlą, ja išklojame kepimo formą. Kepimo formos dugne paklojome kepimo popieriaus, tad vėliau buvo nesunku pyragą iškelti iš kepimo formos.
Ant suformuotos tešlos, pilame paruoštą sūrio masę. Ant viršaus į kelias vietas šaukštu dedame išvirtos mėlynių uogienės ir peiliu įskverbiame į masės giluma ir šiek tiek skleidžiame į šonus. Va ir viskas, dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie pusvalandį. Vėliau atvėsiname ir netgi dedame į šaldytuvą, kad galėtume pjauti ir...... Valio, valio, valio !!!!!!!!!!!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą