sekmadienis, lapkričio 23, 2014

Sprandinė su pistacijų ir karamelizuotų svogūnų padažu


Rudenėjant, na jau visai link žiemos gamtai rodant minusiuko ženklus, organizmui gauti šiem tiek riebaliukų nėra nuodėmė. Toks jau mūsų klimato ir tautos maisto racionas. Tai kodėl prieš šiaurės vėją pūsti? Susitvardykite, o tai puslelinė lūpas apglobs :)

Vat ir mes sočius pietus ruošiame. Sprandinė, kaip įprastai mėgiamiausia mūsų virtuvėje, tik todėl kad greičiausiai paruošiama, o ir riebalų ir raumens santykis kepant neleidžia išsausėti, mėsa lieka sultinga ir minkšta. Šiek tiek padruskinus ir papipirinus sprandinę pjaustytą riekelėmis kepame apie 30 min. Tuo metu ruošiames kitus į lėkšte tinkančius kompanijonus.
Tris vidutinio dydžio svogūnus, susipjaustome griežinėliais ir apibarste šaukšteliu cukraus, kepame keptuvėje. Baigiant kepti, dedame pistacijų ir riešutų su medumi.
Obuolius supjaustome grubiomis skiltimis ir apkepiname keptuvėje. Kepti apie 3 minutes ant jau įkaitintos keptuvės su mini aliejaus lašeliu.
Išvirtas ir jau atvėsusęs bulves, apkepiname ant aliejaus kol lengvai paruduos.
Išemus iš orkaitės iškepusią sprandinę, pjaustome gabalėliais ir serviruojame su garnyrais lėkštėje.
Gardu saldoka, rieboka, sekmadieniškai paprasta. Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą