sekmadienis, birželio 29, 2014

Saldi sriuba su leistiniais

Jau birželio mėn. pradžioje, kai tik rabarbarų stiebai pakankamai užaugę, kad galėtume naudoti stiebus, kepėme gardžiausią rabarbarų pyragą... tokį dar pakartosime ir aprašysime. O šį kartą su ataugusiais rabarbarais išvirėme saldžią sriubą. Gali būti tik kompotas, bet jei idėsime leistinių, tai jau tikra sriuba. Galime vietoj leistinių berti ir makaronus, bet.... taip gardžiau :)

5 rabarbarų stiebai,
dubenėlis šviežių braškių,
stiklinė cukraus,
2 saujos razinų,
4 šaukštai vyšnių uogienės,

Leistiniams:
1 kiaušinis,
1 šaukštas cukraus,
šiek tiek pieno,
miltų (kad išmaišius gautusi tik tik nuo šaukštelio krentanti masė)

Gaminimo trukmė: apie 20 min.
Užverdame 5 ltr, talpos vandens puodą, sudedame uogienę, cukrų, sudedame rabarbarus, razinas. Su arbatiniu šaukšteliu kabiname pasiruoštą leistinių masę ir mažais gabalėliais leidžiame į verdantį kompotą. Vėliau sudedame šviežias braškes (nes nenorime kad jos sutištų). Paverdame dar 5 minutes ir nukeliame nuo ugnies.
Palaukiame kol atvės, pilame į dubenėlius ir tiekiame. Galima tokią sriubą pagardinti šaukštu grietinės, bet čia jau skonio reikalas :)
Puikiai tinka vasariškiems vaikų gimtadieniams. Privalomas suaugusiems prieš šampano taurę. Sukelia emocijas ir grąžina į....darželį :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą