pirmadienis, birželio 23, 2014

Pyragaičiai Joninėms

Rezultatas toks :)
O procesas vienas iš paprasčiausių. Kai atskuba svečiai, o pavaišinti lyg ir nėra kuo...Turėkite šaldiklyje tešlos lapelių, o priedus jau parinksite imporovizuodami..
Šį kartą naudojau tešlą iš krautuvės: pyragaičiams su špinatais ėmiau mielinę tešlą, o pyragaičiams su lašiša - bemielę.
Gaminimo trukmė: 30 min.
Kepimas: 200 l. orkaitėje apie 15-20 min.

Ingrediantai pyragaičiams su špinatais:
Skiltelė česnako.
Sauja šviežių svogūnų.
Pakelis liesos varškės (180 gr.)
Pakelis tešlos (500 gr.).
Druska, pipirai.

Gaminimas:
Atlaidinti tešlą. Supjaustyti tešlą kvadratais.
Ruošti įdarą pyragaičiams. Smulkiai supjaustyti česnaką, susmulkinti svogūnų laiškus, susmulkinti nuplautus špinatus. keptuvėje įkaitinus šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek pakepus šesnaką ir svogūnus, sudėti špinatus ir dar po minutės maišant nuimti nuo ugnies. Šitą masę iš keptuvės sudėti į dubenėlį su varške, žiupsnelis druskos ir viską sumaišyti.
Paruoštą įdarą dėti ant tešlos kvadratų, tešlos lapelį dengtį virš varškės ir kraštus sujungus suspausti juos šakute.

Pyragaičius dėti ant miltais pabarstytos skardos ir kepti apie 20 min. orkaitėje.

Ingrediantai pyragaičiams su lašiša:
Sauja šviežių svogūnų.
Majonezas.
Sūris "Džiugas".
Šaltai rūkyti atlantinių lašišų gabaliukai salotoms (100 gr.).(kiekviename prekybcentryje kainuoja apie 1,10 eur)
Pakelis tešlos (500 gr.).

Gaminimas:
Atlaidinti tešlą. Ant tešlos šaukštu ištrinti majonezo, pabarstyti pjaustytų svogūnų laiškų, išardyti lašišos gabalėlius ir smulkiais gabaliukais apibarstyti paviršių, ant viršaus pribarstyti tarkuoto sūrio. Susukti tešlą su visais ingrediantais į vyniotinį. Supjaustyti 2-3 cm pločio ritinėliais ir sudėti ant miltais pabarstytos skardos. Dėti į orkaite ir kepti kol lengvai apskrus. Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą